עוגת מוס שוקולד מריר ושוקולד בטעם קרמל – CACAO BARRY

 

 

מרכיבים לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר OCOA BARRY. 

60 מ"ל חלב.

1 כפית מחית קפוצ’ינו.

4 בייצים.

65 גרם סוכר.

 

למוס השוקולד:

 

200 גרם שוקולד מריר OCOA.

25 גרם חמאה.

1.5 מיכלים שמנת מתוקה.

2 כפות אבקת סוכר.

 

למוס הקרמל:

 

200 גרם שוקולד חלב קרמל “CACAO BARRY”.

1 כוס שמנת מתוקה.

2 כפות קרם קרמל.

לציפוי וקישוט:

50 גרם שוקולד מריר OCOA

1/4 כוס שמנת מתוקה.

1/4 כוס שוקולד חלב עם קרמל.

 

אופן ההכנה:

 

  • מתחילים בהחנת הבסיס מחממים תנור ל 175 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בתרסיס שמן.
  • שמים בקערית את השוקולד, החלב והמחית קפוצ’ינו, מחממים כמה שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים בהדרגה וטורפים במטרפה היטב ובזהירות.
  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות, עד לקבלת קצף רך אך יציב.
  • מערבבים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. במהלך האפייה העוגה תתפח ותיסדק, אך בקירור היא תצנח וזה בסדר! מצננים את העוגה לחלוטין ומצפים בגנש הקרמל.