טארט לימון

 

 

לתחתית פאי:

 

1 חבילה בצק פריך מופשר לפי הוראות היצרן.

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

או תחתית פאי מוכנה אפוייה מראש(ניתן להשיג בחנות)

 

 

 

למלית:

 

קרם לימון מוכן של “מיסטר קייק” תוצרת בלגיה.

 

 

למרנג:

 

4 חלבונים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

 

 

 

 

אופן ההכנה:

 

אם בחרתם לאפות לבד את תחתית הפאי:

משמנים את התבנית בתרסיס שמן, ומרפדים את התחתית ודפנות התבנית בבצק הפריך.

מהדקים הייטב וחותכים את הקצוות המיותרים.

מחוררים את הבצק במזלג, מניחים נייר כסף ועליו מניחים חרוזי אפייה ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לתפוח.

אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

ניתן להתתמש בבצק פריך אפוי מראש.

 

כשהתחתית קרה יוצקים את קרם הלימון המוכן לתוך הקלתית האפוייה.

 

 

הכנת המרנג:

 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב וחזק.

מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים מעל הפאי.

לחריכת הקרם ניתן להשתמש בברנר, או להכניסו לחלקו העליון של תנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות מספר דקות.

מוציאים כשהמרנג זהוב.

 

ניתן לקשט את הפאי ברצועות לימון או רצועות הדרים מסוכריםlaughing